Ballina / TEKNOLOGJI / Ky dron mund të fluturojë 12 orë pa ndërprerje
droni 12 ore

Ky dron mund të fluturojë 12 orë pa ndërprerje

Një dron spiun me panele solare që mund të fluturojë plot një vit pa mirëmbajtje apo karburant, ekzistojnë gjasa të mëdha që një ditë mund të përdoret për misionet ushtarake për britanikët.

Fluturakja Aerial Vehicle (UAV) shfrytëzon rrezet e diellit për të vënë në lëvizje motorët gjatë ditës, si dhe i mbush bateritë për operacione që kryhen gjatë natës.

E njohur si Phasa-35, kjo fluturake një ditë mund të përdoret për vëzhgime, dhe për mbledhjen e informacioneve duke fluturuar në 21 mijë metra lartësi.

Tashmë kanë filluar përgatitjet për prodhimin e parë të këtij droni që do të testohet gjatë vitit të ardhshëm nga gjiganti i mbrojtjes angleze BAE, që merret me prodhimin e kësaj fluturake.

Phasa-35 përdor bateri me jetëgjatësi të paparë si dhe panele solare shumë të lehta, që bëjnë që kjo fluturake që fluturoj pa ndërprerë për plot 12 muaj.

Më poshtë ju sjellim karakteristikat e kësaj fluturake, që mund ta ndryshojë rrjedhën e sigurimit të informacionit.

Periudha kohore e fluturimit: 12 muaj pa ndërprerë

Lartësia e fluturimit: 17 deri në 21 mijë metra

Gjerësia e krahut: 35 metra

Pesha: 150 kilogramë

Provo po ashtu

Twitter

Me “GoodTwitter” mund ta riktheni versionin e rrjetit për desktop

GoodTwitter është shkarkuar nga mijëra përdorues Chrome dhe Firefox. Një përdorues i Twitter dhe zhvilluesi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.