Ballina / KOSOVA / Kuvendi krijon komisionin kundër krimeve të luftës dhe gjenocidit nga Serbia
kuvendi, kosova

Kuvendi krijon komisionin kundër krimeve të luftës dhe gjenocidit nga Serbia

Në Kosovë, parlamenti miratoi krijimin e një komisioni të veçantë për dënimin e krimeve të luftës dhe gjenocidin e ushtruar nga shteti serb ndaj popullatës së pafajshme në Kosovë.

Komisioni që do të ketë synim propozimin e nismave ligjore për të dënuar krimet e luftës, pasoi deklaratat e fundit të zyrtarëve serb të përfshirë në institucionet e Kosovës dhe autoriteteve në Beograd që mohojnë krimet e luftës.

Për ngjarjet e fundit reagoi edhe ambasada amerikane në Prishtinë e cila tha se mohimi i mizorive ofendon kujtimet për viktimat dhe minon përparimin në ndërtimin e një shteti demokratik dhe shumetnik

@Fluidi

Provo po ashtu

HARADINAJ 2018

Kosova miraton tri nisma për njohje të patentë-shoferëve jashtë vendit

Qeveria e Kosovës të martën ka miratuar nismat për lidhje të marrëveshjeve ndërkombëtare me Malin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.