fbpx
Gjykata Kushtetuese e Kosoves

Kushtetuesja refuzon ankesën e AAK-së për Istogun

Gjykata Supreme ka vendosur për ankesën e subjektit politik – Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), të paraqitur kundër vendimit të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP).

Kolegji i Gjykatës Supreme e ka refuzuar si të pabazuar ankesën e këtij subjekti, të paraqitur kundër vendimit të PZAP-së për fitoren e LDK-së gjatë zgjedhjeve komunale në Istog.

Refuzimi i Kushtetueses e bën final vendimin e PZAP-it sipas të cilit kandidati për kryetar të komunës së Istogut, Haki Rugova, e ka fituar garën për kryetar të Istogut në raundin e tretë të votimit në këtë komunë.

Rugova ka fituar me 14 vota diferencë kundrejt kundërkandidatit të tij nga AAK, Gani Dreshaj.

Rugova fitoi 10,033 vota, ndërsa Gani Dreshaj 10.019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.