Ballina / KOSOVA / Kurti thotë se zgjedhjet janë shumë të nevojshme
albin kurti

Kurti thotë se zgjedhjet janë shumë të nevojshme

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti, thotë se zgjedhjet në Kosovë janë shumë të nevojshme.

Ai ka përmendur disa shifra që tregojnë se zbatimi i ligjeve për mbrotjen e të drejtave sociale në Kosovë është i mangët.

“Çdo i treti banor i Kosovës ka qasje të vështirë në kujdesin shëndetësor, kurse çdo i pesti nuk kërkon shërbime edhe në rast të sëmundjes, për shkaqe ekonomike. Vdekshmëria e foshnjeve në Kosovë është katërfish më e lartë sesa mesatarja në Bashkimin Evropian. Çdo i nënti fëmijë në Kosovë punon, ndërkaq vetëm çdo e teta grua ka një vend pune. Kosova i ka 34 ligje për mbrojtje sociale por pak zbatohen”, shkrun Kurti në Facebook.

Kurti thotë se shteti ynë nuk vuan nga ligjet e këqija sa nga pushteti i keq dhe institucionet e dobëta.

“Investimet në ekonomi zhvillimore kanë rënë, gjersa korrupsioni nëpër ndërmarrje publike është rritur. Institucionet e shtetit janë përgjigja për nevojat e shoqërisë dhe të drejtat e qytetarëve, e jo shans për interesat private dhe partiake. Ndryshimi tashmë nuk është zgjedhje, por nevojë jetike. Andaj, zgjedhjet e reja janë aq shumë të nevojshme”, ka shkruar në fund kryetari i VV-së.

Provo po ashtu

vetevendosje ligji i partive

Kosovë, shoqëria civile kundër projektligjit për financimin e partive

Në Kosovë përfaqësues nga njëqind organizata të shoqërisë civile po kundërshtojnë projektligjin për financimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.