KURIOZITETE

Ofertë: Limuzina e Hitlerit

Më 17 janar do të shitet në ankand në SHBA një nga limuzinat e Adolf Hitlerit, me të cilën ai shfaqej në parada. Në shtetin amerikan të Arizonës ofrohet në ankand limuzina e Hitlerit, e prodhuar në firmën Daimler-Benz në Sindelfingen në periudhën 1938 – 1939. Fakti që automjeti që …

Lexo më shumë

Katër mistere interesante

misterje

Bender-ët gjakatarë Gjatë Luftës civile, shumë amerikanë ishin drejtuar kah Perëndimi, larg fushëbetejave. Nëse ata kalonin nëpër Kanzas dhe qëndronin në bujtinën e udhëhequr nga klani Bender, jeta e tyre thuajse ishte e humbur. Benderët ishin gjermanë, mezi e dinin anglishten. Ishin katër sish: John Bender Sr., 60 vjeç; nëna …

Lexo më shumë

5 amerikanet që ndryshuan botën

Ndodhi në këtë ditë

Ju sjellim listën e top 5 femrave amerikane që ndryshuan botën sipas BuzzFeed në fushën e shkencës. Cornelia Clapp (1849-1934) fitoi të parën dhe dytën dekoratë në biologji. Alice Broën (1857-1948) studioi anatominë në Universitetin Cornell dhe më pas u në noveliste, poete dhe tekstshkruese, e cila në të shumtën  …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!