fbpx

KURIOZITETE

Dita Botërore e Gjumit

gjumi

March 14, 2014 Ora: 13:51 Dita Boterore e Gjumit organizohet nga World  Association of Sleep Medicine (WASM) në 14 Mars. Sivjet ka tematiken “Gjumë i mirë, plakje e shëndetshme”. Tema e zgjedhur këtë vit bazohet mbi vetëdijen, mbeshtetur nga studimet shkencore, që gjumi është po aq i rëndësishem sa edhe te …

Lexo më shumë

Pse festohet Dita e Verës?

Dita e Verës është një festë me origjinë të lashtë pagane . Ajo është festë arbëreshe e trashëguar në veçanti nga qytetarët e VALM-it Elbasanit (Skampa e lashtësisë) dhe festohet më 14 mars. Festimi kryhet në nderim të natyrës së bukur shqiptare dhe bimësisë që merr jetë në këtë datë. …

Lexo më shumë