KURIOZITETE

“Në Kosovë ka shumë rreziqe online”

online, tastiera, ick

“Business Tuesday” i katërmbëdhjetë me radhë, organizuar nga Innovation Centre Kosovo (ICK) u fokusua në një diskutim mbi temën “Siguria e të dhënave, Rrjeteve dhe Web-it”. Siguria në internet është me rëndësi jetike për bizneset që ofrojnë shërbime dhe produkte në rrjet. Në këtë drejtim Kosova nuk përbën përjashtim. “Business …

Lexo më shumë

Pinguinët në depresion

pinguinet

Dymbëdhjetë pinguinë të Humboltit me origjinë nga Chile dhe Peru, po tregojnë shenja të depresionit për shkak të motit me shi në verilindje të Britanisë së Madhe, ku ata jetojnë tash e sa vjet. Veterinarja Lindsey Crawford ka pohuar se “pinguinët tani janë në terapi kundër depresionit në të cilin …

Lexo më shumë

Futuristikë: Ju në miniaturë

Prezantuesi i transmetuesit britanik BBC, Evan Davis u ballafaqua me vetëvetën pasi ‘printoi’ verzionin e tij tre dimensional në Muzeun e Shkencave në Londër. Fotoja tre dimenzionale u shtyp gjatë ekspozitës “3D: Printimi i së ardhmes” që u mbajt vjet në Londër. Nuk do mend, këso pamje priten në një të …

Lexo më shumë

Roboti për seks

Në Japoni është zbuluar roboti që ofron aktin seksual për meshkujt. Këtë zbulim e ka bërë instituti japonez, AIST, që ka zbuluar femrën-robot që kërcen, këndon dhe mund të kënaqë nevojat seksuale të meshkujve. Kjo ‘femër’ quhet Roxxy dhe ka gjatësinë e një femre normale, pre 1,70 m, dhe peshën e …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!