KURIOZITETE

Matematika – e bukur për trurin

matematike , Matematika

Skanimet e trurit tregojnë se një varg kompleks të numrave dhe shkronjave në formula matematikore mund të shkaktojnë të njëjtën ndjenjë bukurie si kryeveprat artistike dhe muzika nga kompozitorët e mëdhenjë. Matematikanëve u janë treguar ekuacione “të bukura” dhe “të shëmtuara” dhe u janë bërë skanime të trurit. Të njëjtat …

Lexo më shumë

Vila luksoze nën det

Jeni adhurues i ujit dhe dëshironi që  hapsirat ku jetoni të kenë pamjen nga deti? Atëherë, kjo vilë luksoze nën det, është gjëja e vërtetë për ju. Kompania “Kleindienst Group”  nga Dubai  do të ndërtoi  42 vila  luksoze trikatëshe, që në fakt janë  lundrues pa mekanizëm , niveli më i …

Lexo më shumë

Ja si do të duket ambasada e SHBA-së

Gurthemeli për ndërtimin e objektit të ri të ambasadës së SHBA-së në Kosovë u bë para disa ditësh nga presidentja e Republikës së Kosovës Atifete Jahjaga dhe Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikë, Tracey Ann Jacobson. Objektin e Ambasadës Amerikane në Kosovë do ta ndërtojë “B. L. International of Birmingham” …

Lexo më shumë

Sa shpenzon truri juaj?

truri

Elefantët flejnë katër deri në pesë orë në ditë. Truri juaj shpenzon 20 deri 25% të oksigjenit që e thithni. Ju mund ta ngritni lopën shkallëve por nuk mund ta zbritni. Elefantët janë mamlët e vetëm që nuk mund të kërcejnë. Gjuha është organi i cili shërohet më së shpejti …

Lexo më shumë