Ballina / KURIOZITETE (page 215)

KURIOZITETE

Peshku që parlajmëron tërmetet

Peshku me formë të çuditëshme dhe emërtimin latin Regalecus glesne, është krijesë gjigante e thellësive të detit, ndërsa shkenctarët çuditërisht dijn pak për të. Peshku u zbulua kohëve të fundit në bregdetin Aramoani në Zelandën e Re. Supozohet se jeton në thellësi prej 1.000 metra, por ndonjëherë noton në sipërfaqe, …

Lexo më shumë