Ballina / KURIOZITETE (page 214)

KURIOZITETE

Ngjashmëria e Marsit me Hawaii !

  Roboti i NASA-së që ndodhet në planetin Mars ka gjetur ngjashmëri të tokës së gërryer në Mars me përbërjen e tokës në Hawaii-t. Ky konstatim doli pas skanimit të parë të Courisity në ‘Planetin e Kuq’. Përmes kësaj mostre të marra në planetin fqinjë  shkencëtarët kanë një gjurmë më shumë …

Lexo më shumë

Macet që ndriçojnë në terr

Pas pemëve , minjëve dhe derrave ndriçues , jo moti janë krijuar edhe macet. Macet ndriçuese !!! Shkencëtari amerikan Eric Poshlla  ka prodhuar tri maca të vogla ndriçuese, gjenetikisht të modifikuara , duke injektuar në vezët e tyre proteinin e gjelbërt fluroscent  që  me fekondim artificial  janë bartur në mitrën e macës …

Lexo më shumë

Australianët me tre gjini

Australianët kanë opcionin e tretë, kur vie puna tek zgjedhja e gjinisë në aplikacionet e pasaportëve. Ky opcion ka kohë që është futur me qëllim të parandalimit të diskriminimit ndaj atye që nuk ndihen as meshkuj as femra. Personat që kanë ndryshuar gjinitë dhe ata me gjini të paqartë do të …

Lexo më shumë

Kinezët “klonojnë” qytetet

Me gjasë kinezëve nuk ju mjafton më të bëjnë vetëm kopje të orëve, ajpodëve dhe madje aeroplanëvë ushtarak.Tash kanë vendosur ta kopjojnë tërë një qytet evropian. Etriketa e njohur “Made in China”, së shpejti mund t’i ngjitet kopjes së një qyteti evropian, dhe jo çfarëdo qyteti. Kinezët kanë vendosur që …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!