KURIOZITETE

Pse ballkanasit nuk shkojnë mirë mes tyre? Kjo video e shpjegon thjesht

shtetet ballkani

Popujt e Ballkanit historikisht kanë pasur mosmarrëveshje dhe konflikte me njëri-tjetrin. Nacionalizmi i tyre, përzier me interesat e Fuqive të Mëdha, e kanë shndërruar këtë pjesë të Evropës në arenë luftërash të përgjakshme e tragjedish njerëzore. Fatkeqësisht fantazmat e së kaluarës ekzistojnë ende sot, duke i bërë të vështira përpjekjet …

Lexo më shumë

A vdiq Kleopatra nga kafshimi i gjarpërit?

Historia e Kleopatrës, mbretëreshës së lashtë të Egjiptit, e cila thuhet se ka vdekur nga kafshimi i gjarpërit është refuzuar dhe konsideruar si e “pamundur” nga Univeristeti i Akademikëve të Mançesterit. Egjiptiologët dhe ekspertët e gjarpërinjëve kanë bashkëpunuar për ta ekzaminuar historinë e mbretëreshës, e cila thuhet se ka vdekur …

Lexo më shumë