fbpx

KURIOZITETE

Qeni sa një këpucë !

Qeni më i vogël në botë i cili jeton është një femër që i takon familjes Chihuahua. Ajo quhet Milly dhe është e vogël sa një këpucë, gjatësia e saj përshkon 9.65 cm, e vjen nga Puerto Rico. Emri i plotë i qenit më të vogël në botë është Miracle Milly dhe …

Lexo më shumë

Fluturimi më i gjatë

“Qatar Airways” mund të jetë linja e parë ajrore që do të realizojë fluturimin e parë direkt më të gjatë. Itinerari pa ndalesa do të jetë nga Doha, kryeqyteti i Katarit, deri në Okland, qytet në Zelandën e Re. Përkthyer në orë fluturimi, ai do të jetë plot 18 orë …

Lexo më shumë

Ngjyra e syve tregon personalitetin

Keni dëgjuar patjetër për ‘sytë, pasqyrë e shpirtit’, mirëpo, studimet e fundit shkojnë përtej kësaj. Ngjyra e syve thotë shumë edhe për personalitetin. Studimi i fundit i bërë nga universiteti suedez Orebro, ka përfshirë 428 pjesëmarrës në bazë të të cilëve ka rezultuar se ngjyra e syve lidhet me personaliten. …

Lexo më shumë

Çfarë dinë kafshët për mjekësinë?

majmuni (2)

Receta kundër parazitëve Çfarë bëjnë majmunët/shimpanzat, kur vuajnë prej diaresë apo malarjes për shkak të parazitëve? Ato shfrytëzojnë vetitë kuruse të bimëve. Studiuesit kanë zbuluar, se shimpanzetë përshkojnë rrugë të gjata për të gjetur bimën “Aspilia”. Pastrues ndaj parazitëve Gjethet e ashpra të Aspilias stimulojnë lëvizjet e zorrëve dhe u …

Lexo më shumë