KURIOZITETE

Pajisja që kontrollon ëndrrat

Ëndrrat dhe gjumi luajnë një rol të rëndësishëm në shëndetin tonë. Ndërkohë që gjumi rigjeneron trupin, ëndrrat rigjenerojnë mendjen. Pajisja e veçantë “iBand” është një shirit që të ndihmon për një gjumë të rehatshëm dhe ëndrra të këndshme. Kjo pajisje arrin të kontrollojë valët e trurit tuaj me një saktësi …

Lexo më shumë

Shimpanzea duhanpirëse

Një shimpanze në një kopësht zoologjik koreano-verior, po tërheq gjithnjë e më shumë vizitorë për vesin e saj. Shimpanzeja e quajtur Azalea ndodhet në kopështin zoologjik të Penianit dhe jo vetëm që konsumon rregullisht një paketë cigare në ditë, por është në gjendje që ta nxjerrë vetë cigaren nga paketa, …

Lexo më shumë

Paradoksi Fermi dhe alienët

Thuajse të gjithë shkencëtarët janë të një mendimi; diku atje në universin e pafund ekzistojnë jashtëtokësorët, por asnjëri nuk është në gjendje që t’i japë një përgjigjie të saktë atij që njihet si paradoksi Fermi. Ky paradoks ka marrë emrin nga shkencëtari italian Enrico Fermi i cili në vitet ’50 …

Lexo më shumë