gjumi_1501029731-8726476

Kur mërzitemi kemi gjumë, ja pse…

Nuk duhet të merrni vendime përfundimtare kur jeni të mërzitur dhe të zemëruar, mund të jetë e rrezikshme.

Megjithatë e gjithë ajo çfarë mund të bëni është që të ju zërë gjumi dhe tashmë më në fund shkenca dhe po shpjegon pse ndodhë një gjë e tillë.

Pëgjumja në momentet kur jeni të mërzitur, ndodhë në atë mënyrë pasi e njëjta zonë e trurit kur ju ndiheni mirë, ndihmon në shijimin e ushqimit apo edhe kënaqësive seksuale. Shkencëtarët nga Universiteti i Japonisë, zbuluan se kjo pjesë e trurit po ashtu është e njohur për dendësi nga receptorët për një molekulë që na bën të përgjumur.

Nëse keni pasur një pushim të plotë të natës ose aspak, qendra e kënaqësisë së trurit do t’ju bëjë ende të përgjumur nëse jeni të mërzitur.

Gjumi i indinjuar nuk duket të jetë ndryshe nga gjumi i rregullt dhe të dyja mund të luftohen me kafeinë, sipas studimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.