fbpx
genjeshtaret

Kur flet shkenca bie gënjeshtra

Collodi kur krijoi Pinokun ndoshta u udhëhoq nga instikti. Por sot shkenca, vërteton që gënjeshtra është mashkull, e për këtë edhe pinoku nuk mund të ishte vajzë.

Sipas një studimi të universitetit të Maastricht, rezulton që mashkulli gënjen më tepër, por edhe më shumë. Madje kanë pothuajse dyfishin e potencialit për të gënjyer, në krahasim me femrat.

Sipas autorëve, gjatë eksperimenteve, është vërejtur që meshkujt kanë një kontroll shumë më të mirë të trupit teksa po thonë diçka që nuk ekziston, që nuk është e vërtetë, nuk ulin shikimin dhe kanë qëndrim të relaksuar.

Pra, mes meshkujve dhe femrave ka shumë ndryshime jo vetëm në anën fizike e fiziologjike, por edhe në sjellje, sikurse evidentojnë gjithnjë e më shpesh studime të ndryshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.