Kulturë

Malajzia ndalon këngën Despacito

Malajzia ka ndaluar këngën hit Despacito të transmetohet në televizionin dhe radion shtetërore, pasi kritikët në këtë vend me shumicë myslimane thonë se “vargjet e saj janë të turpshme”. Ndalesa u shpall nga ministri i Komunikimeve dhe Multimedias, Salleh Said Keruak, i cili tha se vendimi është marrë pas ankesave …

Lexo më shumë

Pikturat e John Atkinson Grimshaw

Atkinson Grimshaw ishte një piktor realist anglez. Bir i një oficeri policie, lindi në Leeds, në vitin 1836. I’u bashka Firmës Hekurudhore të veriut, ku edhe punoi për një kohë. Megjithëse nuk mori ndonjë edukim të rregullt në fushën e pikturës, vazhdoi përkushtimin e tij në këtë zeje përkundër kundërshtimit …

Lexo më shumë

Hapet konkursi për fotografi në ekspozitën ‘Europeana Collections’

Europeana Collections

Ky projekt synon të zhvillojë një kërkim të ri, atë të realitetit të sotëm të disa vendeve në Shqipëri, të fotografuar dikur. Gjatë këtij viti Biblioteka Kombëtare mori pjesë në një nga projektet më interesante të Europeana-s (Portali europian digjital i bibliotekave kombëtare, muzeumeve etj), përmes ekspozitës me kartolina dhe …

Lexo më shumë