Ballina / Kulturë (page 97)

Kulturë

Përpjekjet për ndryshimin e kushtetutës amerikane

Çdo vit, Arkivi Kombëtar organizon ngjarje për nder të Katër Korrikut, ditëlindjes së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Këtë vit, Arkivi Kombëtar ka përgatitur një ekspozitë të përshtatshme për këtë festë. Ekspozita e quajtur “Ndryshimi i Amerikës”, tregon historinë e mijëra përpjekjeve të dështuara për të ndryshuar Kushtetutën e Shteteve …

Lexo më shumë

Festivali i Filmit Ballkanik

Festivali i Filmit Ballkanik dhe kulinarisë ka startuar edicionin e tij të 7 duke sjellë kështu edhe mesazhin e tij se arti i tejkalon kufijtë konvencionalë. Këtë vit janë sjellë 60 filma nga vende të ndryshme të Ballkanit. Festivali i Filmit Ballkanik dhe kulinarisë ka startuar edicionin e tij të …

Lexo më shumë

Sa e vjetër është stema e flamurit shqiptar

Flamuri kombëtar shqiptar është shumë i vjetër,qysh nga koha e heroit të gjithë shqiptarëve, Skendërbeut. Flamuri shqiptar e ka prejardhjen nga simboli i heroit kombëtar shqiptar Gjergj Kastriot Skënderbeu, i cili i udhëhoqi shqiptarët në një kryengritje të përbashkët në shekullin XV kundër Perandorisë osmane duke i sjellë trojeve shqiptare …

Lexo më shumë

Historia në rrezik në qytetin Hagerstaun

Hagerstaun, në shtetin e Merilendit, shërbente dikur si vendi ku kryhej tregëtia rajonale e skllevërve, ku burrat, gratë dhe fëmijët u shiteshin pronarëve të bardhë. Pasi skllevërit fituan lirinë në vitin 1863, disa qëndruan aty, duke formuar lagjen e tyre. Tani një grup afrikano-amerikanësh po përpiqet të ruajë historinë dhe …

Lexo më shumë