Kulturë

Rëndësia e kanunit nëpër botë

Shumë personalitete botërore kanë folur dhe e kanë studiuar Kanunin e Lekë Dukagjinit. Ish-presidenti amerikan Clinton e ka cilësuar atë të ngjashëm me Kushtetutën Amerikane. Sepse në Kanun ashtu si dhe në Kushtetutë mbrohen të drejtat e jetës së njeriut dhe respektimi i trinisë së shenjtë: Zot, fe e atdhe. …

Lexo më shumë

Qipro, zbulohet mozaiku romak

Pas gërmimeve disavjeçare, arkeologët në Qipro kanë zbuluar një mozaik të vjetër rreth dy mijë vjet. Skena e vrapimit me qerre në hipodromin e stadiumit të hapur shtrihet në një sipërfaqe prej gati 26 metrash, aq sa është i gjatë mozaiku, transmeton KosovaPress. Ilustrimet kanë mbishkrime në gjuhën greke, të …

Lexo më shumë