Ballina / Kulturë (page 8)

Kulturë

iPadi biberon, smartphone-t lojëra për të rriturit – na duhet një alfabetizim i ri

teknologjia

Kur lexojmë një tekst në ndonjë pajisje dixhitale, truri jonë nuk arrin ta kapë kompleksitetin, të provojë simpati apo të perceptojë bukuri. Duhet një alfabetizim i ri. Shkruan: MARYANNE WOLF Herën tjetër kur të hipni në avion, hidhni një sy përreth. iPad është biberoni i ri për të sapolindurit dhe …

Lexo më shumë

Akil Kocit i ndahet Çmimi Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani”

akil koci

Në një ceremoni të organizuar në kabinetin e Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, u bë ndarja e Çmimit Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” dhe çmimeve vjetore për vepra muzikore për vitin 2017. Ministri Kujtim Gashi fillimisht uroi mirëseardhje për të gjithë. Ai tha se “kjo është …

Lexo më shumë

Çdo gjë për Mikelanxhelon

Mikelanxhelo

Mikelanxhelo di Ludoviko Buonaroti Simoni, i njohur gjerësisht si Mikelanxhelo, është një nga figurat më të famshme të periudhës Rilindjes italiane (midis shekujve XIV-XVI). Rilindja, shënoi kalimin nga periudha mesjetare në periudhën e hershme moderne. Gjatë asaj periudhe të historisë evropiane, në shtetet e Italisë po ndodhnin ndryshime dhe arritje …

Lexo më shumë