Ballina / Kulturë (page 71)

Kulturë

Durrës: Arkeologët zbulojnë një ‘pallat perandorak’

Një tjetër zbulim i ri arkeologjik në Durrës përforcon bindjen mbi rëndësinë dhe madhështinë e qytetit buzë Adriatikut edhe në periudhën e Antikitetit të vonë, kur Perandoria Bizantine përballej me një sërë problemesh dhe investime të tilla ishin të pazakonta. Sipas drejtueses se gërmimeve, arkeologes Brikena Shkodra, bëhet fjalë për …

Lexo më shumë