Kulturë

Raporti “Liria në internet”: Dezinformatat po shtohen, liria e internetit po tkurret

internet

Agjencitë amerikane të zbulimit thonë se Rusia ndërhyri në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 pjesërisht përmes propagandës në internet. Por një raport i ri tregon se Shtetet e Bashkuara nuk ishin objektivi i vetëm i propagandës së këtij lloji. Sipas raportit të vitit 2017 “Liria në Internet”, fushatat e dizinformimit …

Lexo më shumë

Këta 10 libra e ndryshuan botën

10librat

Martin Puchner, autor i librit “Fjala e shkruar: Si i dha letërsia formën historisë së botës”, përzgjedh dhjetë librat, që ai beson se kanë patur një ndikim të fortë në kursin e historisë botërore. “Epi i Gilgameshit” “Epi i Gilgameshit” është teksti i parë i rëndësishëm në letërsinë botërore, dhe …

Lexo më shumë

Aty ku ka vullnet, lulëzon arti

mantra, france

Mantra është një artist i talentuar me bazë në Francë, i cili ka kthyer mure të mërzitshme të ndërtesave rezidenciale dhe komerciale në pjesë të artit gjigant. Duke pikturuar fluturat hiperrealiste 3D në fasadat e ndryshme, Mantra ka krijuar vepra arti të vrullshme të kutive të mëdha të mostrave që …

Lexo më shumë

Pse u ndërtuan mijëra piramida

piramidat, egjipt

Një studiues që ka kaluar vite duke studiuar ndërtimin e piramidave – ka bërë disa zbulime revolucionare për këto struktura enigmatike, të cilat kanë shqetësuar ekspertët me shekuj. Pse kulturat e panumërta të lashta ndërtuan piramidat? Pse shumica prej tyre janë të ngjashëm në formë dhe në dizajn? Ndërsa shumica …

Lexo më shumë