Kulturë

Shënohet 550 vjetori i vdekjes së Skenderbeut

skenderbeu

Nën patronatin e Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, në kuadër të organizimeve në 550-vjetorin e vdekjes së Skënderbeut dhe Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut, sot zhvillohen një seri aktivitetesh. Aktivitetet fillojnë më homazhe te shtatorja e Skënderbeut, për të vazhduar me akademinë kushtuar 550 vjetorit të Skënderbeut me ç …

Lexo më shumë

Aplikacioni për trashëgimi kulturore, e punuan nxënësit

aplikacioni trashegimia

Projekti i tre nxënësve të Shkollës Digjitale, Tea Reçica, Liburna Mehmeti dhe Robert Pira, synon promovimin e trashëgimisë, duke ofruar qasje në informata përmes teknologjisë mobile. Tashmë qytetarët e Kosovës e sidomos turistët do ta kenë shumë më të lehtë të eksplorojnë trashëgiminë kulturore . Aplikacioni “Trashëgimia Kulturore e Prishtinës” …

Lexo më shumë