Ballina / Kulturë (page 6)

Kulturë

Ilir Berani sjell hitin e radhës . Ja kush janë vokalet që i këndojnë Mitrovicës!

vokalet, ilir berani, mitrovica, gili, enis potoku, infoglobi

Tandemi i suksesshëm i skenës muzikore Gili e Ilir Berani, sonte publikuan një këngë e cila ka mundësinë të pëlqehet jashtë mase e ti mbijetojë kohës. Gili, Enis Potoku, Teuta Kurti, Linda Hakaj e Vullnet Sefaja bashkuan vokalet dhe I këndojnë qytetit të ndarë. Kënga kushtuar Mitrovicës , me orkestrim …

Lexo më shumë

Kjo ditë shënon përvjetorin e një beteje të gjatë për të drejtat e gruas

Susan B. Anthony_

E ashtuquajtura ”veprimtare për të drejtën e votimit”, Susan B. Anthony, para 145 viteve, konkretisht më 3 nëntor të vitit 1872, u përpoq të votonte në zgjedhjet presidenciale, por u arrestua për shkak të kësaj orvajtjeje. Ajo kishte provokuar me qëllim arrestimin e saj në New York për të fituar …

Lexo më shumë

Kush i prin abuzimit të lirisë në internet?

abuzimi internet

Propaganda online dhe dezinfomimi kanë ‘helmuar’ hapësirën digjitale, derisa grumbullimi i të dhënave personale është duke ndryshuar pikëpamjet e privatësisë. Duke vendosur Kinën në krye të këtyre operacioneve, në raportin e vitit 2018 për lirinë në internet, organizata, Freedom House tregon rreziqet kryesore nga të cilat rrezikohet bota virutale. I …

Lexo më shumë

iPadi biberon, smartphone-t lojëra për të rriturit – na duhet një alfabetizim i ri

teknologjia

Kur lexojmë një tekst në ndonjë pajisje dixhitale, truri jonë nuk arrin ta kapë kompleksitetin, të provojë simpati apo të perceptojë bukuri. Duhet një alfabetizim i ri. Shkruan: MARYANNE WOLF Herën tjetër kur të hipni në avion, hidhni një sy përreth. iPad është biberoni i ri për të sapolindurit dhe …

Lexo më shumë

Akil Kocit i ndahet Çmimi Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani”

akil koci

Në një ceremoni të organizuar në kabinetin e Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, u bë ndarja e Çmimit Kombëtar për Veprimtari Jetësore “Niketë Dardani” dhe çmimeve vjetore për vepra muzikore për vitin 2017. Ministri Kujtim Gashi fillimisht uroi mirëseardhje për të gjithë. Ai tha se “kjo është …

Lexo më shumë