Ballina / Kulturë (page 41)

Kulturë

Nëse do të shkruash, shkruaj!

shkrimi

Kur të shkruarit bëhet mënyra jonë e të ekzistuarit në këtë botë, ai vazhdimisht do ta gjejë rrugën për t’u bërë pjesë e çdo aspekti të jetës: në dashuri, shkollë, profesion. Shkruan: ELENA FERRANTE Nëse ndjen nevojën për të shkruar, atëherë absolutisht që duhet ta bësh. Mos u besoni atyre …

Lexo më shumë

Andrra – një ballafaqim me nënat

Andrra - një ballafaqim me nënat

Këngëtarja gjermano-kosovare me banim në Berlin, Andrra, alias Fatime Kosumi, trajton në këngët e saj martesat e detyruara dhe ballafaqohet kështu me një traumë të trashëguar ndër breza. Shkruan: Anila Shuka Kur e takuam ne Andrran, alias Fatime Kosumin, në një zonë industriale të Berlinit Lindor, ishte prill dhe ajo …

Lexo më shumë

Zbulohet qyteti i mbretit David?

Një qytet i humbur nga koha e sundimit të mbretit David nga testamenti i Vjetër është gjetur në Jerusalem. Të dhënat radiokarbon sugjerojnë se qyteti është nga koha kur Bibla thotë se mbreti kishte jetuar. Mbreti David është një paraardhës i Jezuit, sipas burimeve biblike, të cilat thonë se ai …

Lexo më shumë

Kështu quhej Kosova më 1405

flamuri i kosoves

Arkivave të Raguzës i është kthyer historiani i njohur Jahja Drançolli, Dubrovnikut të sotëm për të gjetur se si është quajtur Kosova në mesjetë. “Postim me motiv: Duke nxjerrë Kosovën nga dokumente të vitit 1405! Kosovën e sotme gjatë shekujve e kemi ndeshur me emra të ndryshëm. Për herë të …

Lexo më shumë