Kulturë

Thënie të lashta kineze

Kjo përmbledhje thëniesh përfshin vetëm një pjesë të vogël, por përfaqësuese, nga thesari i pafund i urtësisë së gjuhës kineze. Thëniet e urta janë një pjesë thelbësore e çdo gjuhe, dhe kur është fjala te gjuha kineze, ato vlerësohen si perla të çmuara të saj. Çdo thënie e gjuhës kineze …

Lexo më shumë

Thënie të urta nga Skocia

Koleksionit tonë të thënieve nga popujt e ndryshëm të botës nuk kishte sesi t’i mungonte Skocia. Për kënaqësinë e lexuesve tanë, kemi përzgjedhur 67 thëniet më të bukura skoceze: Kush ka gruan e hijshme duhet të ketë më shumë se dy sy. Ai që flet për gruan e vet e …

Lexo më shumë

Marin Mema komenton reagimet në Serbi lidhur me dokumentarin e tij

Dokumentari i gazetarit shqiptar Marin Mema dhe historianit Florent Hasani, “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë” ka ngjallur reagime të shumta në Serbi. Politikanë, historianë, gazetarë e opinionistë të ndryshëm në Serbi kanë reaguar ashpër duke e quajtur “propagandë” dokumentarin e Marin Memës. Gazetari i njohur në …

Lexo më shumë