Ballina / Kulturë (page 39)

Kulturë

Kështu quhej Kosova më 1405

flamuri i kosoves

Arkivave të Raguzës i është kthyer historiani i njohur Jahja Drançolli, Dubrovnikut të sotëm për të gjetur se si është quajtur Kosova në mesjetë. “Postim me motiv: Duke nxjerrë Kosovën nga dokumente të vitit 1405! Kosovën e sotme gjatë shekujve e kemi ndeshur me emra të ndryshëm. Për herë të …

Lexo më shumë

Në kërkim të së bukurës

Studimi i historisë së modës, veshjes është esenciale sepse është një pikë referimi dhe pasqyrimi i historisë dhe kulturës së një vendi. Nëpërmjet veshjes, mund të shohësh konkretisht se si ka jetuar një person qindra vjet më parë ose për të kuptuar pasurinë dhe fuqinë e madhe të një vendi. …

Lexo më shumë

Gabime qesharake në filma (FOTO)

Megjithëse qindra apo mijëra njerëz punojnë në produksionin e filmave, ndonjëherë i shpëtojnë gabime që nuk arrijnë të korrigjohen në fund. Disa prej tyre përfshijnë informacione të rreme apo detaje që nuk duhen shfaqur. Në galerinë e mëposhtme do të shihni disa gabime qesharake në filma që ndoshta nuk i …

Lexo më shumë