Ballina / Kulturë (page 33)

Kulturë

Ninullat-këngët e djepit

djepi

Këngët popullore këndohën në raste e momente të ndryshme të jetës së njeriut, dhe klasifikohën në tri grupe të mëdha: në këngë kalendarike, këngë jokalendarike dhe këngë sipas përdorimit të tyre. Në këngët jokalendarike bëjnë pjesë të gjitha këngët që interpretohën në jetën e njeriut pa u lidhur në kohë …

Lexo më shumë

Misteret e Hinduizmit

hinduizmi

Shpesh herë e përmendim por nuk dijmë shumë për të. Hinduizmi është përfaqësuesi më shumëngjyrësh i besimeve politeiste në shumë zotra. Në kohën e sotme Hindu është emër persisht me të cilin muslimanët i emërtojnë popujt që jetojnë rreth e përqark lumit Indus. Ky emërtim është një shprehje gjeografike. Termi …

Lexo më shumë