Ballina / Kulturë (page 32)

Kulturë

Zbulohet dorëshkrimi i Marin Barletit

marin barleti

Kërkimet shkencore disa vjeçare individuale apo të përbashkëta të studiues Lucia Nadin dhe historianit Aurel Plasari, çojnë në zbulimin e një teksti, të paditur më parë për ekzistencën e tij, të Marin Barletit. Ai ndodhet në Bibliotekën Kombëtare të Francës i ardhur nga Venecia. Nga studimi i deritanishëm, ky dorëshkrim …

Lexo më shumë

Zbulohet ditari i Ajnshtajnit

letra e ajnshtajnit

Ditari privat i udhëtimeve te Albert Ajnshtajn, i botuar tani vonë zbulon ato që po cilësohen si pikëpamjet raciste dhe ksenofobe të shkencëtarit brilant. I shkruar ne mes të tetorit 1922 dhe marsit 1923, ditari përcjell përvojën e fizikantit gjenial në Azi dhe në Lindjen e Mesme. Mes atyre faqeve, …

Lexo më shumë