Ballina / Kulturë (page 30)

Kulturë

Mësoni si kanë jetuar pellazgët

pellazgët

Për të kuptuar më mirë se kush ishin popujt më të vjetër të Evropës dhe lidhjet etnike që ekzistonin midis tyre, së pari do ta fillojmë me popullin e parë evropian, atë pellazgo-ilir. Pellazgët, sipas burimeve historike, janë populli më i vjetër i Evropës. Ata konsiderohen nga autorët antik si …

Lexo më shumë

Disa kuriozitete nga bota e artit

arti darka e fshehur

Veprat e artit na mahnitin çdo ditë. Por, historitë që ndërlidhen me artin dhe artistët i bëjnë këto vepra edhe më intriguese… • Nga viti 1912 e deri më 1948, Lojërat Olimpike ndanin medalje për veprat artistike të frymëzuara nga sporti! • Fraza “state-of-the-art” që ka të bëjë për nivel …

Lexo më shumë

A do të vazhdojë evoluimi?!

evoluimi

Nëse Charles Darwin do te ishte gjalle, ndoshta pyetja e “National Geographic” do të kishte marrë një përgjigje. Rrjeti televiziv analizon evoluimin e qenieve njerëzore dhe ngre pyetjen; njerëzimi do vazhdojë të evoluojë apo gjithçka ka përfunduar? Shumë shkencëtarë kanë dhënë përgjigje të ndryshme, por asnjë prej tyre nuk faktohet …

Lexo më shumë