Kulturë

Vlora dhe Berati i vitit 1900

paci 0

Në maj të vitit 1900 historiani Carl Ludëig Patsch, vizitoi Myzeqenë. Në aparatin fotografik që kishte me vete ai do të fokusonte momente të ndryshme nga jeta e shqiptarëve në atë zonë. Në një nga fotot shfaqen muzikantët gypsi teksa interpretojnë rrugëve, veshur me veshjet karakteristike të kohës. Në një …

Lexo më shumë

Ekspozita e Van Gogut në Paris 

van gogu piktura

Një galeri në Paris ua ofron vizitorëve mundësinë për t’u “zhytur” në ngjyrat e Vincent van Gogh si kurrë më parë. “L’Atelier des Lumieres” është duke projektuar në dysheme e mure versionet e digjitalizuara të disa prej veprave më të famshme të artistit, duke përfshirë “Starry Night Over the Rhone” …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!