Ballina / Kulturë (page 28)

Kulturë

Vikingët nuk i takojnë së kaluarës

vikingët nuk i takojnë së kaluarës

Vikingët ishin një komunitet i madh njerëzish që kanë jetuar në shekujt 8-11 në Europë, kryesisht në zonën veriore. Për 300 vite, Vikingët nisën të sulmonin gjithë botën. Në kërkim të tokave, skllevërve, arit dhe argjendit, këta luftëtarë krenarë dhe trima lanë shtëpitë e tyre në Norvegji, Suedi dhe Danimarkë …

Lexo më shumë