Ballina / Kulturë (page 22)

Kulturë

Çfarë duhet të dinë përdoruesit e Facebook-ut rreth privatësisë së të dhënave

Shefi ekzekutiv i Faocebok-ut Mark Zuckenberg dëshmoi para ligjvënësve në Senatin Amerikan në lidhje me privatësinë dhe të dhënat. Disa anëtarë të Kongresit e shfrytëzuan këtë dëshmi si një mundësi për të shtruar pyetje, dhe falë ndryshimeve të fundit që Facebook ka bërë javë më parë në të dhëna dhe …

Lexo më shumë

Shqiptari në Maltë

Shqiptari në Maltë

Mes tablove të shumta të Romantizmit evropian që pasqyrojnë vende dhe popullsi ekzotike spikasin dhe tablotë të viseve shqiptare dhe të personazheve me veshje shqiptare. Gjeografia e vendeve të pasqyruara në këto tablo është e larmishme që nga brigjet e Nilit, shkretëtirat arabike, Turqi, Greqi, Principatat e Vllahisë dhe Moldavisë …

Lexo më shumë

Nifoni II- i Konstantinopojës, shqiptari i shenjtë i fesë ortodokse

Nifoni II

Studiuesja, Ina Arapi, sjellë të dhëna interesante për personalitetet fetare të fesë ortodokse. Ndër personalitetet më interesante është Nifoni II- i Konstantinopojës. Të dhënat që po sjellim këtu lidhen me një dorëshkrim, të cilin e kam parë për herë të parë gjatë vizitës sime në Bibliotekën Qendrore të Universitetit të …

Lexo më shumë

​ Yakuza: Sekretet e mafias japoneze, dhe 3 rregullat e kodit të tyre “të nderit”

​ Yakuza

Tatuazhe, politikë, para dhe ritualet. Sekretet e fuqishme të “Gomorës” japoneze, që konsiderohet një nga organizatat më të pasura kriminale në botë. Ajo që të bën më shumë përshtypje për Jakuzan, mafian japoneze, është se kapot dhe shumë anëtarë të saj qarkullojnë të lirë.Ky grup kriminal, nga më të frikshmit …

Lexo më shumë