Ballina / Kulturë (page 21)

Kulturë

Viti 1922 dhe propaganda për Shqipërinë

Viti 1922 dhe propaganda për Shqipërinë

Komisioni i Lidhjes së Kombeve më 12 maj të vitit 1922, kishte publikuar informacionin përfundimtar mbi Shqipërinë. Në të kundërshtohet ideja se shqiptarët për arsye të ndarjeve fetare nuk janë të aftë të udhëheqin një shtet modern. Ata sipas informacionit, “bashkohen nga zakonet e përbashkëta, traditat shekullore, si dhe nga …

Lexo më shumë

Monumentet kulturore në Kosovë pa mbrojtjen nga zjarri

monument kulturor kosove

Asnjë objekt kulturor në Kosovë nuk ka sistem të mbrojtjes kundër zjarrit dhe kjo paraqet rrezik për shkatërrimin e trashëgimisë kulturore, ka thënë Kaltrina Thaçi, arkitekte në organizatën “Cultura Heritage Without Borders” (Trashëgimia Kulturore pa Kufij), zyra në Kosovë. Shumë vende në Evropë kanë filluar t’i shikojnë masat mbrojtëse kundër …

Lexo më shumë

Historia e 1 Majit

happy labour day

1 Maji njihet si Dita Ndërkombëtare e Punës. Ky manifestim lindi nga lufta e punëtorëve për të kërkuar dhe siguruar të drejtat, liritë dhe kushtet e punës e të jetesës. “Do të vijë një kohë kur heshtja jonë do të jetë më e fuqishme, se zëri që ju po mbytni …

Lexo më shumë