fbpx

Kulturë

Ekspozohen për herë të parë 7 dorëshkrime të Pjetër Bogdanit

Shtatë dorëshkrime të papublikuara më parë të Pjetër Bogdanit, janë nxjerrë nga arkivi i Venedikut për t’u ekspozuar në Bibliotekën Kombëtare të Kosovë. Shkrimet e autorit të parë origjinal të letërsisë shqiptare janë zbuluar nga hulumtuesi Bejtullah Destani, ndërsa këto dokumente konsiderohen se plotësojnë koleksionin e dijës albanologjike. Dorëshkrimet e …

Lexo më shumë

Ky është historiku i Krishtlindjeve

Festa e Krishtlindjes është një nga kremtimet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtera. Ajo kremtohet dhe festohet çdo datë 25 dhjetor dhe në të kujtohet lindja e shpëtimtarit Jezu Krisht. Pas Pashkëve është festa më e rëndësishme për të krishterët. Ditëlindja e Krishtit (24-25 dhjetori) është thjesht …

Lexo më shumë

A po fundoset Holanda

Revista e njohur europiane, “Politico.eu”, analizon një fakt tepër shqetësues për Holandën. Ajo është “drejt zhdukjes”, si pasojë e rritjes së nivelit të detit. Politico ka marrë në analizë situatën aktuale të Holandës bazuar në shpjegimin e ekspertëve. Libri telefonik lokal në zonën Holandeze të Noordwaard është një regjistrim i …

Lexo më shumë

Christina Doctare e kthen prapa çmimin Nobel të fituar në vitin 1988 për shkak të Handkes

Dhënia e çmimit për një shkrimtar austriak Peter Handken ka shkaktuar një polemikë të madhe dhe zemërim publik në lidhje me mbështetjen e tij për regjimin Slobodan Millosheviç gjatë luftërave në ish-Jugosllavi, dhe protestat u organizuan me rastin e këtij çmimi, shkruan Aljazeera. Madje për këtë, mjekja suedeze Christina Doctare …

Lexo më shumë