fbpx

Kulturë

“Cluster Eunic Prishtina” prezanton sot hartën turistike të Prishtinës

Për të përmbyllur projektin e EUNIC Cluster Prishtina “Promovimi i turizmit  në Prishtinë” Ambasada Franceze dhe EUNIC Cluster Prishtina në bashkëpunim me komunën e Prishtinës organizojnë konferencën “Promovimi i turizmit kulturor në Prishtinë”.   Në konferencë do të prezantohen edhe harta e komunës së Prishtinës e përkthyer në gjuhën frënge, …

Lexo më shumë

Informimi në rrezik, zyrat e shtypit prodhuese dhe shpërndarëse të lajmeve

Media në Shqipëri pritet të ndeshet gjatë këtij viti, me një terren në vështirë përballë propagandës në rritje të zyrtarëve dhe ngushtimit të hapësirave të lirisë për informim dhe raportim. Konstatimi vjen nga grupimet e gazetarëve dhe të shoqërisë civile, që thonë se media po funksionon përmes një sistemi të …

Lexo më shumë

Nobelistët e Polonisë

Burimet polake deklarojnë se ekzistojnë vetëm shtatë fitues të çmimit Nobel polak: Henryk Sienkiewicz, Władysław Reymont, Maria Skłodowska-Curie (e njohur në botë si Marie Curie), Lech Wałęsa, Czesław Miłosz dhe Wisława Szymborska dhe Olga Tokarczuk. Por, janë edhe dhjetë fitues të tjerë polak të çmimit Nobel në lëmi të ndryshme! …

Lexo më shumë