fbpx

Kulturë

Argo fitoi çmimin Oscar

Është mbajtur ceremonia e ndarjes së çmimeve Oscar mbrëmë në Amerikë. Filmi që rrëmbeu çmimin Oscar ishte “Argo” i Ben Afflec, film ky ku temë ka krizën e pengjeve në Iran. Emrin e fituesit e bëri të ditur Zonja e Parë, Michelle Obama, e cila gjatë gala mbrëmjes, u lidh me …

Lexo më shumë

Rrugëtimi i Oskarit

OSCAR, Filmi

Ceremonia e ndarjes së çmimit Oskar ka një histori të gjatë, që nga viti i largët 1929 kur u vendos të shpërbleheshin filmbërësit dhe atyre tu dhurohej një statujë madhështore që bota e njohu si Oskar. Çmimet e Akademisë  Amerikane të Filmit të njohura si Oskar, janë shumë më tepër se …

Lexo më shumë

Bota në 2030-ën sipas CIA-së

toka_pa_uje

Përgatitur nga Ilir Yzeiri Shërbimet inteligjente amerikane sapo kanë bërë publik raportin e tyre për « Tendencat globale »(« Global Trends ») i cili parashikon se çfarë do të ndodhë me botën në njëzetë vjetët e ardhshme. National Intelligence Council (NIC) kushëriri i vogël analitik i CIA-s ka parashikuar në …

Lexo më shumë

Krijimtaria dhe mosha

E freskuar në: 2012 08 08 – 17:46:49 Krijimtaria dhe mosha Një program muzikor ndihmon pjesëmarrësit për një jetë të pasur artistike Para rreth 10 vjetësh, Fondacioni Kombëtar për Artet, një agjenci federale që mbështet artistët filloi të studionte lidhjen e aftësive krijuese dhe moshës me tre grupe korale të …

Lexo më shumë

Oscar Wilde, Profeti i Teprimit

oskar wilde_infoglobi

Oscar Wilde Ky zotëri elegant, i dashuruar pas paradokseve, argëtohej duke skandalizuar shoqërinë e kohës së tij. Deri aty sa konsiderohej si “hero i së keqes”. Edhe sot, madje, liria e tij ekstreme dhe përçmimi ndaj mendimit të shumicës është një shembull gjenial i refuzimit të çdo lloj konformizmi e …

Lexo më shumë