Kulturë

Jahjaga në Bienalen e Venedikut

“Prania e Republikës së Kosovës në Bienalen e Venedikut, në organizimin me të rëndësishëm të artit në botë, e barabartë me shtetet e tjera, është dëshmi për të arriturat tona në forcimin e subjektivitetit tonë ndërkombëtar. Për të arritur në këtë fazë të shtetndërtimit tonë dhe për të rimodeluar imazhin …

Lexo më shumë

Prizreni shtrohet me kalldërm prej akulli

Festivali Ndërkombëtar i Skulpturës Sculp Fest ka filluar mbrëmë edicionin e katërt, i cili organizohet në kuadër të Autostrada Bienniale (Bienalja Ndërkombëtare e Artit Bashkëkohor). Autostrada Biennale është një autostradë inovative në mes të Bienales së Stambollit, Venecies e Prizrenit, që kërkon të zgjojë energjinë krijuese të Kosovës, rajonit e …

Lexo më shumë

Përfundoi Chopin Piano Fest

Ka përfunduar me sukses jashtëzakonisht të madh koncerti Chopin Piano Fest i Filharmonisë së Kosovës, i cili u mbajt në Prishtinë. Në mbrëmjen e fundit, veprat artistike janë drejtuar nga dirigjenti vietnamez Le Fi Fi, kurse musafiret pianiste ishin Florita Dërgutin dhe Nadejda Vlaeva. Florita Dërguti, është kosovare që jeton …

Lexo më shumë