Kulturë

Jeta e Markez edhe në shqip

Në këtë vëllim të parë të trilogjisë së planifikuar, Gabriel García Márquez, nis të tregojë historinë e jetës së tij. “Jeto për ta treguar”, përfshin jetën e Márquez, nga lindja në vitin 1927, te fillimi i karrierës si shkrimtar, e më pas në vitet ’50, kur i propozoi gruas e …

Lexo më shumë

Ribotohen librat e Faik Konicës

Biblioteka Kombëtare dhe Arkivi Qendror i Shtetit, mbështetur nga Ministria e Kulturës dhe Ministria e Punëve të Jashtme do hap ekspozitën “Identiteti kombëtar dhe diasporat”, në kuadër të Samitit të Diasporës . Kjo ekspozitë skicon një retrospektivë të historisë dhe jetës së diasporave shqiptare duke theksuar të përbashkëtën e tyre …

Lexo më shumë

Liria e internetit në rënie

Organizata Freedom House njofton se liria e internetit në nivel global shënoi rënie për të gjashtin vit radhazi. Organizata e pavarur që punon për zgjerimin e lirisë dhe demokracisë ka gjetur se monitorimi nga qeveria i mediave sociale dhe platformave të tjera të shkëmbimit të mesazheve ishte në rritje mes …

Lexo më shumë