Kulturë

Hiri i Castros udhëton 900 km

Mbetjet mortore të liderit të ndjerë kuban, Fidel Castro do të largohen nga kryeqyteti i vendit, Havana më 30 nëntor. Hiri i lideri revolucionar kuban do të transportohen 900 kilometra për në qytetin juglindor të Santiagos. Ky udhëtim do të rikrijojë turneun e fitores të ndërmarrë nga Castro pasi e …

Lexo më shumë

Përvjetori i 400’të i Shekspirit-shfaqet premiera Princi I

Shkruan: Evliana BERANI Spektatorë dhe aktorë njëkohësisht, në një hapësirë të zymtë, hamletiane. Probleme të shoqërisë mesjetare të ‘dekoruara’ me elementet e bashkëkohësisë. Një shoqëri e ngrirë, e udhëhequr nga të moshuarit që i mbyllin perspektivën rinisë, e dominuar nga papunësia dhe varfëria, e me karaktere që vihen në lëvizje …

Lexo më shumë