Kulturë

Si u zgjodh Tirana kryeqytet

97 vjet të shkuara në një qytezë të rrethuar nga baltovinat e Myzeqesë, u mblodh një prej mexhliseve më të rëndësishme për të ardhmen e shtetit shqiptar, ndoshta po aq sa Lidhja e Prizrenit, apo vetë shpallja e Pavarësisë. Auron Tare Ishte Kongresi i Lushnjës, një takim i i thirrur …

Lexo më shumë

Misteri i Mbretërisë Rheged

Në shekullin e gjashtë, në atë që sot është Britania e Madhe ndodheshin një sërë mbretërish, që në pjesën më të madhe të kohës ishin në luftë me njëra-tjetrën. Pak dihet për këtë periudhë dhe pikërisht ngaqë informacionet janë të kufizuara, historianët e kanë pagëzuar atë me emrin “Periudha e …

Lexo më shumë