Kulturë

Ekspozitë jubilare me zbulime arkeologjike në Maqedoni

Ekspozita e dhjetë jubilare akeolorgjike “Dekada e aktivizimit të resurseve arkeologjike të Republikës së Maqedonisë”, do të hapet sot në Muzeun Arkeologjik të Maqedonisë. Në ekspozitë do të prezantohen zbulimet më të rëndësishme nga më shumë lokalitete: Skupi, Taor, Staro Bonçe, Katastri arkeologjik, Lokveni, “Markova Kulla”, Koreshnica, Isar Marvinci, Kokino,…Do …

Lexo më shumë

24 vjet pa Petro Markon

Veprat dhe mirënjohjet e shumta që mori mjeshtri i madh Petro Marko Petro Marko ishte arsimtar, publicist, gazetar, interbrigadist e shkrimtar shqiptar. Ai ka lindur në Dhërmi më 25 nëntor 1913 dhe ka vdekur në Tiranë më 27 dhjetor 1991, ku edhe është varrosur sipas amanetit pa ceremoni. Vepra dhe …

Lexo më shumë