Ballina / Kulturë (page 128)

Kulturë

Gjeniu i quajtur Uliks

uliks-talenti

Quhet Uliks Ajeti dhe ende nuk ka mbushur 12 vjet. Pasion ka artin. Kryesisht pikturën dhe skulpturën. Pamjet e mëposhtme janë punime të Uliksit, punime të djaloshit që premton shumë në fushën e artit. “E pëlqej Leondardo Da Vincin, Raffaellon, Michelangelon… Të gjithë më pëlqejnë”, thotë Uliksi, nxënës i klasës …

Lexo më shumë

Arti i Mahmoud Farshchian-it

Shkruan : Fahredin Shehu Mahmoud Farshchian është emri i mjeshtrit më të madh të pikturës Iraniane. Piktura Iraniane ka kaluar nëpër disa etapa dhe ka arritur që të jap një emër të njohur edhe përtej kufijve të Iranit. Prej Iluminacioneve të teksteve sakrale, kaligrafisë, motiveve florale në murale dhe arabeska …

Lexo më shumë