Ballina / Kulturë (page 125)

Kulturë

Perandoritë më të mëdha që kanë ekzistuar

Perandoritë

Shkruan: Diana Rexhepi/infoGlobi Të njohura për pushtime, luftra të përgjakshme, sistem të fuqishëm sundues dhe për numër të madhë të popullsisë, infoGlobi ju sjell disa nga perandoritë më të mëdha që kanë ekzistuar ndonjëherë. 17.Perandoria Otomane E njohur gjithashtu si Perandoria Turke, Otomanët janë bërë pushtuesit më të mëdhenjë të …

Lexo më shumë

Në frekuencat e rokerit Bujar Berisha (Troja)

Në intervistën ekskluzive për Info Globi, këngëtari i rock grupit “Troja”, Bujar Berisha kontekstualizon vështirësitë dhe sfidat me të cilat ballafaqohet roku, muzika e arti në përgjithësi. “Roku është protestë paqësore, prandaj mesazhet e tij është mirë të ndëgjohen”, thotë rokeri Berisha. Emërtimin e përbashkët të së keqes në Kosovë, …

Lexo më shumë

Përvjetori i dhjetë: Çmohet lart filozofia politike e Rugovës

Në 10-vjetorin e vdekjes së presidentit Ibrahim Rugova, në Kosovë të enjten është rikujtuar jeta, vepra dhe filozofia politike e tij. Personalitetet më të larta të jetës politike e publike kanë bërë homazhe te varri i presidentit Rugova në Prishtinë, ndërkohë që janë organizuar edhe akademi përkujtimore dhe aktivitete tjera. Formula …

Lexo më shumë