Ballina / Kulturë (page 124)

Kulturë

Prizreni shtrohet me kalldërm prej akulli

Festivali Ndërkombëtar i Skulpturës Sculp Fest ka filluar mbrëmë edicionin e katërt, i cili organizohet në kuadër të Autostrada Bienniale (Bienalja Ndërkombëtare e Artit Bashkëkohor). Autostrada Biennale është një autostradë inovative në mes të Bienales së Stambollit, Venecies e Prizrenit, që kërkon të zgjojë energjinë krijuese të Kosovës, rajonit e …

Lexo më shumë

Botës i duhen edhe 6.1milion mësues

Sipas të dhënave statistikore të publikuara nga Organizata për Edukim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO), mungesa të mësimdhënësve ka edhe në vendet e industrializuara si Amerika, Spanja, Irlanda, Italia dhe Suedia. Kombet e Bashkuara kanë shënuar ‘Ditën Botrërore të Mësuesit’, me paralajmërimin se nevojiten 6.1 milion mësues më shumë, për të …

Lexo më shumë