Kulturë

Vendi antik ku fillon vetë historia

“Të gjithë kanë dëgjuar për Kopështet e Babilonisë,  Kullën e Babelit, Nebuchadnezzar-it, dhe të Flood-it,” tha Ariane Thomas, udhëheqëse në departamentin e antikave të Lindjes së mesme në Luvër. “Pra, ju e  shihni,se Mesopotamia është shumë më e njohur se sa njerëzit mendojnë.” Ne jemi duke qëndruar në pragun ku …

Lexo më shumë

Si u zgjodh Tirana kryeqytet

97 vjet të shkuara në një qytezë të rrethuar nga baltovinat e Myzeqesë, u mblodh një prej mexhliseve më të rëndësishme për të ardhmen e shtetit shqiptar, ndoshta po aq sa Lidhja e Prizrenit, apo vetë shpallja e Pavarësisë. Auron Tare Ishte Kongresi i Lushnjës, një takim i i thirrur …

Lexo më shumë