Ballina / Kulturë (page 120)

Kulturë

Vendi antik ku fillon vetë historia

“Të gjithë kanë dëgjuar për Kopështet e Babilonisë,  Kullën e Babelit, Nebuchadnezzar-it, dhe të Flood-it,” tha Ariane Thomas, udhëheqëse në departamentin e antikave të Lindjes së mesme në Luvër. “Pra, ju e  shihni,se Mesopotamia është shumë më e njohur se sa njerëzit mendojnë.” Ne jemi duke qëndruar në pragun ku …

Lexo më shumë

Si u zgjodh Tirana kryeqytet

97 vjet të shkuara në një qytezë të rrethuar nga baltovinat e Myzeqesë, u mblodh një prej mexhliseve më të rëndësishme për të ardhmen e shtetit shqiptar, ndoshta po aq sa Lidhja e Prizrenit, apo vetë shpallja e Pavarësisë. Auron Tare Ishte Kongresi i Lushnjës, një takim i i thirrur …

Lexo më shumë

Misteri i Mbretërisë Rheged

Në shekullin e gjashtë, në atë që sot është Britania e Madhe ndodheshin një sërë mbretërish, që në pjesën më të madhe të kohës ishin në luftë me njëra-tjetrën. Pak dihet për këtë periudhë dhe pikërisht ngaqë informacionet janë të kufizuara, historianët e kanë pagëzuar atë me emrin “Periudha e …

Lexo më shumë