Kulturë

Mania për gjuhët e huaja

Mësimi i gjuhëve të huaja gjithnjë e më shumë po kthehet në një trend. Në të gjithë botën krahas gjuhës amë, njerëzit mësojnë edhe gjuhë të shteteve të tjera dhe nevojat për ti përvetësuar ato janë nga më të ndryshmet. Ka nga ata që i mësojnë për kulturë pasi janë …

Lexo më shumë

Libri për Skënderbeun nga Benjamin Disrael, studiues i letërsisë angleze

Mendimtari, shkrimtari dhe kryeministri i njohur britanik Benjamin Disraeli, është nga të parët autorë në botën anglosaksone që ka shkruar për Skënderbeun. Profesor Refik Kadija shkruan mbi librin “Lavdia e Iskanderit”, duke çelur një diskutim mbi gjerësinë e trajtimit të Skënderbeut nga autorë të huaj. Nga Refik Kadija* Benjamin Disraeli, …

Lexo më shumë

Ndërron jetë aktori i “Titanic”

Paxton ndërroi jetë si rrjedhojë e disa komplikimeve gjatë një ndërhyrjeje kirurgjikale të cilës po i nënshtrohej. Bill Paxton ka luajtur në disa filma, ku më të famshmit janë , “Titanic” dhe “Twister”, “Terminator”, “Edge of Tomorrow”. Paxton ka fituar një çmim Emmy me filmin “Hatfields & McCoys”, në vitin …

Lexo më shumë

Nominimet për çmimet Oscar

Është publikuar lista e filmave të nominuar në kategoritë kryesore të çmimeve Oscar, çmimet më prestigjioze amerikane për kinemanë, që do të jepen më 26 shkurt në Hollivud. Filmi më i mirë: “Arrival” “Fences” “Hacksaw Ridge” “Hell or High Water” “Hidden Figures” “La La Land” “Lion” “Manchester by the Sea” …

Lexo më shumë