Ballina / Kulturë (page 118)

Kulturë

Një fotografi e rrallë e Gurakuqit

Një fotografi e rrallë e kohës. Aty shihen Luigj Gurakuqi me Sali Hida Hoxhën si dhe malësorët kryengritës më 1911, transmeton Rtklive.com Kryengritja shqiptare e vitit 1911 ose Kryengritja e Malësorëve e vitit 1911 ishte një nga shumë kryengritjet shqiptare në Perandorinë Osmane dhe zgjati nga 24 mars 1911 deri më 4 gusht …

Lexo më shumë

Një vit në kullën e Budit

Rezistenca e studiuesit Behar Gjoka duke shpallur në mënyrë krejtësisht personale vitin e Budit. Prej janarit dhe deri në dhjetor, viti i Budit ka pasur disa ngjarje kulmore, dy prej të cilave lidhen me vizitën në kullën 500-vjeçare të Budit, takimin me pasardhësit dhe nderimin së fundmi prej presidentit Bujar …

Lexo më shumë

Affleck del në krah të Meril Strip

Ben Affleck i ka dalë në mbrojtje aktores Meryl Streep pas mesazhit të Donald Trump-it kundër saj në “Twitter”. Streep e përdori fjalën e mbajtur në ceremoninë e çmimeve “Globi i Artë” për të fshikulluar presidentin e zgjedhur sidomos për imitimin e një reporteri me aftësi të kufizuara. Por Trump …

Lexo më shumë