Ballina / Kulturë (page 110)

Kulturë

Rama: Me dy janar vjen në Tiranë Filarmonia e Vjenës

Një ditë pas koncertit të Filarmonisë së Vjenës, ndjekur në mbarë botën prej më shumë se 1 miliard teleshikuesish, violinisti Shkëlzen Doli me Ansamblin e Filarmonisë së Vjenës, do të performojnë para publikut shqiptar, në një spektakël multidimensional. Një koncert unikal, një event i jashtëzakonshëm që shtohet në kalendarin artistik …

Lexo më shumë

Një universitet i veçantë në Luginën e Silikonit

Shumica e sipërmarrësve të ardhshëm në fillim frekuentojnë universitetin, pastaj bëjnë masterin për biznes. Por në Luginën e Silikonit, ku inovacionet inkurajohen, ekziston një shkollë vetëm për sipërmarrësit. Shkolla përdor metoda të pazakonta të mësimdhënies. Shumica e studentëve nuk e dinin se hapi i tyre i parë në Universitetin “Draper” …

Lexo më shumë

Muzeu i flamurëve

Një muze virtual kryesisht për prezantimin e flamujve, por që bashkë me to prezanton edhe simbolika të tjera të lidhura me flamurin kombëtar, ka marrë jetë që prej 28 nëntorit. Iniciativa vjen nga Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë dhe 200 anëtarët e saj. “Për momentin kemi 40 flamuj. Kuptohet që …

Lexo më shumë