Ballina / Kulturë (page 108)

Kulturë

John F. Kennedy dhe lufta e ftohtë

Vlerësohet se gjëndja ndërkombëtare sot është më keq se ç’ka qenë ndonjëherë ç’prej mbarimit të Luftës së Ftohtë.  Ishte Lufta e Ftoftë midis Lindjes komuniste dhe Perëndimit demokratik që dominoi dhe kërcënoi botën për pothuaj një gjysëm shekulli, shpesh duke e çuar njerëzimin në prak të një lufte bërthamore. Dihet …

Lexo më shumë

Kjo është poezia e parë shqipe

poezia

Muzeu Historik Kombëtar në kuadrin e Ditës Botërore të Poezisë, paraqet poezinë më të hershme në gjuhën shqipe, që është “Kënga e përshpirtshme”, gjetur në katekizmin e Lekë Matrangës “E mbsuame e krështerë”, në vitin 1592. Kënga e përshpirtshme Gjithëve u thërres, kush do ndëlesë Të mirë e të krështe, …

Lexo më shumë